tiistai 27. toukokuuta 2014

Kesäkurpitsakeitto

Hellurei taas pitkästä aikaa!

Viime viikolla järjestettiin kavereiden kanssa yhteinen illallishetki, johon laitoin sapuskat. Tässä postauksessa esittelen alkuruoan, joka oli siis kesäkurpitsakeitto


Tästä kasviskeitosta hieman, tai aika paljonkin, erilaisen tekee se, että siinä on sekä valkoviiniä että sherryä. Mietin tuon sherryn kohdalla aika pitkään, että raaskinko ostaa, mutta päätin antaa sille mahdollisuuden. 

Alkuperäinen resepti sisältää myös tilliä. Kumman kaa Ellua siteeraten: tykkään yrteistä, mut tillistä mä en oikein tykkää. Tai tykkään, mutta ahdasmielisyyttäni en halunnut laittaa sitä tähän soppaan. 


Anyhoo, tässä ohje kesäkurpitsakeittoon (4 annosta):

1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1rkl voita
1rkl vehnäjauhoja
4dl vettä
2kpl kasvisliemikuutiota
1 keskikokoinen kesäkurpitsa (n. 300g)
2dl ruokakermaa
0,5dl sherryä
0,5dl kuivaa valkoviiniä
0,5tl sokeria
0,5tl mustapippuria
suolaa


Pese ja pilko kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä kattilassa voinokareen kanssa pari minuuttia. Lisää vehnäjauho ja kääntele hetki. Lisää vesi ja kasviliemikuutiot ja pilkottu kesäkurpitsa. Keitä kunnes kesäkurpitsan viipaleet ovat pehmeitä ja soseuta keitto sen jälkeen.

Kaada soseutuksen jälkeen joukkoon kerma, sherry ja valkkari. Kiehauta keittoa vielä parin minuutin ajan. Lisää lopuksi hieman suolaa, sokeria ja mustapippuria myllystä. Done and done!



Noin! Se soppa oli siinä! Ja se tuli myös syötyä :) Suosittelen noiden viinien laittamista keittoon lämpimästi, sillä ilman sitä keitto on sellaista perus kasvissosekeittoa eli vähän turhan arkista. Varsinkin sherry puski keitosta läpi ja toi keiton makuun tietynlaista syvyyttä ja tummuutta. 

Ja mua rohkeammat voi tehdä tämän keiton alkuperäisen ohjeen mukaan eli lisätä sitä tilliä! ;)

1 kommentti:

  1. I have been surfing online more than 3 hours today, yet
    I never found any interesting article like yours.
    It is pretty worth enough for me. Personally, if all website owners and bloggers made good content as you did, the web will be much more
    useful than ever before.

    Feel free to visit my web site free home renovation ()

    VastaaPoista