maanantai 27. heinäkuuta 2015

Nina Lincolnin jäädytetty suklaajuustokakku

Viime viikonloppuna tuli leivottua supersyntistä suklaajuustokakkua. Kyseessä oli Nina Lincolnin jäädytetty suklaajuustokakku, jonka bongasin Soppa 365:n sivuilta. 


Ilmeisesti tämä juustokakku on rantautunut Suomeen 1980-luvun lopulla. Suomalainen Nina Lincoln asui (asuu ehkä edelleenkin) Sveitsissä ja antoi tämän ohjeen au pairilleen, joka vei ohjeen mukanaan Suomeen. Kakun alkuperämaa on hämärän peitossa, mutta tämän Olivialehden postauksen mukaan kakun ohjeen Nina Linconille antoi eräs englantilaisnainen. 

Oli tämä suklaajuustokakku mistä tahansa kotoisin, se on upea. Samettinen, syntinen ja hyvin suklainen. Sen ulkonäkökin oli sen verran houkutteleva, että lievästi pähkinöille allergisenkin vieraan oli pakko saada kakusta pieni siivu. Toivottavasti oli kaiken sen arvoista! :)

Tässä juustokakussa ei käytetä lainkaan liivatetta, koska idea nimenomaan on jäädyttää kakku. Se otetaan hyvissä ajoin ennen tarjoilua (n. 30-45min) esille, jolloin se on juuri ja juuri sulanut. En sanoisi, että kakku on vaikea tehdä, mutta tarkkana saa tietenkin olla. Kakun tekoa varten on hyvä omistaa sähkövatkaimen lisäksi yleiskone tai monitoimikone. Minä käytin kakkua tehdessäni kolmea eri sähkölaitetta eli hyvä varustus keittiössä helpottaa tämän kakun tekemistä. Samoin riittävä määrä kippoja ja kuppeja. 

Tuplasin ainesosat kakkua tehdessä, koska irtopohjavuokani oli halkaisijaltaan n. 24cm. En halunnut, että kakusta jää liian matala. Jos käyttää siis pienempää vuokaa, niin alkuperäisen ohjeen mukaan kannattaa tehdä.


Mutta sen enempää jaarittelematta, tässä ohje:

KAKKUPOHJA:
2pkt Semperin gluteenittomia kaurakeksejä
n. 70g voita

TÄYTE:
400g tummaa suklaata
400g maustamatonta tuorejuustoa
3,6dl sokeria
2tl vaniliinisokeria
4 kananmunaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
5dl kuohuokermaa
(200g rouhittua pekaanipähkinää)

Murenna keksit monitoimikoneessa. Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja lisää keksimurun sekaan. Laita irtopohjavuoan pohjalle voipaperi, ja kumoa sen jälkeen voi-keksiseos pohjan päälle. 

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. kaada valkuaiset ja 1,6dl sokeria yleiskoneeseen ja vatkaa se kovaksi vaahdoksi. Ihan marenkimaista seoksesta ei tarvitse tulla, mutta kuitenkin erittäin kovaa. Jätä keltuaiset sivuun odottamaan.

Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita erillisessä kulhossa sähkövatkaimella tuorejuusto ja loput sokerista eli 2dl sekä vaniliinisokeri. Lisää joukkoon keltuaiset ja sekoita hyvin. Sekoita erissä joukkoon sulatettu suklaa ja halutessasi myös pekaanipähkinärouhe. Lisää joukkoon kananmunan valkuaisista ja sokerista sekoitettu massa. Lopuksi vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää sekin seokseen. 

Kaada seos keksipohjan päälle. Peitä kakku kannella (jos sellainen löytyy) tai leivinpaperilla. Anna kakun olla pakkasessa yön yli, ja ota esille noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele kakku suklaarouheella, sulatetulla suklaalla, syötävillä kukilla...tai vaikka mustikanvarvuilla! 


Ja kuten varmaan huomasitte, tein kakusta gluteenittoman. ;)

Suosittelen tämän juustokakun leipomista ehdottomasti kaikille suklaan ystäville ja tuhtien kakkujen rakastajille! 


lilla kitchen kiittää ja kuittaa!


1 kommentti: