lauantai 28. maaliskuuta 2015

Raikas mangojuustokakku pääsiäiseksi

Niin se Iloinen Esteri taas lähestyy! Miten musta tuntuu, että joulu oli vasta ihan äsken ja nyt jo tämä toinen suklaajuhla alkaa alkaa lähestyä - suklaakonvehdit vain vaihtuvat suklaamuniin. 

Mikäli ajatuskin Fazerin Mignoneista saa suupielesi vääntymään alaspäin, olisi tässä toimiva vaihtoehto pääsiäiskakuksi. Wicked sweet kitchenin blogista bongattu mangojuustokakku sopii pääsiäisen pyhiin loistavasti niin värinsä kuin raikkautensakin puolesta. Älä pelkää, kyllä tästä kakusta sitä makeuttakin löytyy, siitä pitää huolen kondensoitu maito. 



Tätä mangojuustokakkua paistetaan kolmessa eri osassa: se voi joistakin tuntua vähän monimutkaiselta, mutta kärsivällisyys palkitaan. Kakku on parasta tehdä hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Itse tein kakun edeltävänä iltana ja laitoin sen koristelemattomana odottamaan jääkaappiin seuraavaa päivää. Koristelussa käytettyjen vadelmien löytäminen tuoreina on näin maaliskuussa aika vaikeaa, joten kannattaa huolehtia että pakastetut marjat ovat varmasti suomalaisia. 

Tässä siis ohje:

POHJA:
170g kaurakeksejä
70g voita

TUOREJUUSTOTÄYTE:
100g maustamatonta tuorejuustoa
2/3 dl sokeria
1 kananmuna
ripaus suolaa

MANGOTÄYTE:
1prk makeutettua kondensoitua maitoa
1dl mangopilttiä tai -sosetta
1,5 rkl sitruunamehua
4 kananmunaan keltuaista
ripaus suolaa

TARJOILUUN:
tuoreita tai pakastettuja vadelmia
5 passionhedelmää

Laita uuni lämpenemään 175-asteeseen. Murskaa tehosekoittimessa keksit ja sulata voi mikrossa. Kaada sulanut voi tasaisena nauhana keksimurskan päälle. Tämän jälkeen voitele piirakkavuoka, ja kaada keksiseos vuokaan. Painele seos tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista keksipohjaa uunin keskiosassa noin 10min. Anna pohjan tämän jälkeen jäähtyä ennen kuin lisäät tuorejuustotäytteen.

Kun kakkupohja on jäähtynyt sopivasti vatkaa keskenään tuorejuusto ja sokeri keskenään. Kun seos on notkistunut kunnolla, lisää kananmuna sekä ripaus suolaa ja vatkaa tasaiseksi. Kaada täyte jäähtyneen kakkupohjan päälle ja paista uunin keskitasolla n. 12-15min. Varo, ettet ylipaista täytettä. (Mikäli uunisi on erittäin tehokas, suosittelen laittamaan ajastimen 10 minuutin kohdalle ja tarkkailemaan sen jälkeen, tarvitseeko täytettä paistaa vielä lisää.)

Otettuasi täyte numero ykkösen uunista, madalla uunin lämpötila 160-asteiseksi. Sekoita keskenään kulhossa tasaiseksi massaksi kondensoitu maito, mangopiltti, sitruunamehu, keltuaiset ja suola. Kaada lopuksi tuorejuustotäytteen päälle ja paista uunin keskitasossa n. 18-20min. Muista jälleen kerran uunisi teho. Täyte on valmista, kun se on juuri ja juuri hyytynyt. 

Nosta hieman jäähtynyt juustokakku jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi tai anna sen maustua siellä yön yli. Hieman ennen tarjoilua halkaise passionhedelmät ja kaavi niistä täytteet kakun päälle tai erilliseen kippoon ja ota vadelmat pakkasesta lämpimään. 


Arabian vanhat asiat ovat pienistä lommoista huolimatta kauniita. 
Pitihän nyt kukistakin ottaa pari kuvaa.



lilla kitchen kiittää ja kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti